Inkivääripäärynät
Inkivääripäärynät on vanha herraskainen joulun jälkiruoka. Jaan reseptini.
- 4 suurta tuoretta päärynää
- 1 l omenatäysmehua
- 1/2 sitruuna
- 40 g inkivääriä
- 5 dl vettä
Kaada mehu kattilaan. Surauta inkivääri sauvasekoittajalla veteen ja kaada kattilaan. Purista sitruuna kattilaan siivilän läpi, jos vaikka sitruunassa on siemeniä.
Puolita ja kuori päärynät, poista siemenkodat ja muut kovemmat kohdat.
Kuumenna mehu ja inkivääriseos lähes kiehuvaksi ja laske päärynän puolikkaat kattilaan. Käännä liesi sammuksiin ja anna päärynöiden hautua kannen alla noin 25 minuuttia.
Kun päärynät ovat pehmenneet siirrä ne lasipurkkeihin ja kaada kattilasta kuuma neste perään. Anna jäähtyä rauhassa ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Lisää uusi kommentti